Виолета Комитова хвърли бомба за своето политическо бъдеще, ето за каква се цани

0
116

Инициативата не идвала от самата нея, а от група граждани, които я потърсили и я увещавали да се кандидатира

Кандидатурата на ексслужебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова вероятно ще бъде издигната в предстоящите местни избори за кмет на столицата. Това се разбра от нейно участие в БНТ. 

Инициативата не идвала от самата Комитова, а от група граждани, които я потърсили и я увещавали да създадат инициативен комитет за издигане на нейната кандидатура.

Тя ги питала защо и от разговорите станало ясно, че много я харесвали и одобрявали дейността й като служебен министър, обясни самата Комитова.

Тя обаче заключи, че това е в бъдещето и не било сега на дневен ред да се говори за местните избори, но допусна, че те можело и да се проведат предсрочно.

 

Коя е Виолета Комитова?

Бившият служебен министър на регионалното развитие и благоустройството е дългогодишен преподавател в Университета за архитектура, строителство и геодезия. Тя е известна по-скоро като автор на разработки по урбанизъм, градоустройство и промишлена архитектура.

Носител е на много награди от архитектурни конкурси. Комитова веднъж вече участва в служебно правителство, назначено от Румен Радев – това на Огнян Герджиков. В него тя беше заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Единствените й публични изяви тогава бяха свързани с критики срещу току-започналата тогава – през 2017 г., национална програма за саниране.

Не е известно Комитова да членува в партия. Член е на две браншови организации – Съюза на архитектите в България и Камарата на архитектите в България. Комитова има обща фирма с дъщеря си Гиляна, основана през 2009 г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук