Високо напрежение! БСП изригна мощно срещу Валери Симеонов: Той е национален проблем и мина за…

0
1824

БСП обяви Валери Симеонов за мина в краката на българското европредседателство и за национален проблем, но не обели дума за оставката му, защото той очевидно трябвало да остане в правителството.

„Ще говорим и за Валери Симеонов, който вече не е проблем на премиера – той е национален проблем, защото думите на Валери Симеонов бяха далеч по-силни и далеч по-изпълнени със съдържание от думите на Антон Тодоров. Антон Тодоров си отиде или ще си отиде, а Валери Симеонов трябва да остане“, заключи заместникът на Корнелия Нинова. Той предупреди, че проблемът занапред ще се задълбочава.

„Това е циклична тема и ще има продължение, тя е мина за председателството на България, и ако той беше досега проблем на премиера, вече е национален проблем“, добави Кирил Добрев. Покрай ваденето на схеми от червените, Добрев направи заключението, че в ГЕРБ имало едни депутати, които са по-скъпи от другите. И даде за пример освобождаването на Живко Мартинов заради Суджукгейт, прогнозира, че ще го последва и Антон Тодоров утре, докато същото не сполетяло Делян Добрев. Според БСП това са двойни стандарти при управляващите. Левите депутати ще подкрепят оставката на Тодор защото не правели разлика между напускащите от мнозинството „Започнахме безобидно с таблички и колегите от ГЕРБ нарекоха това компроматна война. Ами, като е компроматна война, защо валят оставки?“, попита Добрев

. Той предупреди депутатите от ГЕРБ: „Не ми звънете, не ме притеснявайте, тая седмица е на размисъл, вие мислете, а след това ще говорим“. По повод роднинските назначения на ГЕРБ, Кирил Добрев обобщи, че те започвали от най-високо ниво. „Проблемът е, че всичко започва от ръководството на Народното събрание и свършва с редови депутати от ГЕРБ“.

Зам.-председателят на БСП обяви, че схемите са оформени в сигнали, предупреди, че идва ред на Велинград с намеци към Цветан Цветанов. По повод роднинството във властта, социалистите отново внасят законопроекта си срещу назначенията без конкурс във фирми с над 50% общинско или държавно участие, съобщи Драгомир Стойнев. БСП си призна загубата на частичните кметски избори миналата седмица и разтълкува, че това се дължи на начина, по който се правят у нас.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук