Владимир Чуков за събитията в Турция: Това е един добре подготвен преврат

0
1472

Не се знае армията в какво съотношение остава вярна на Ердоган, посочи той

1468616482-11111Това, което наблюдаваме е изненада. Колкото един управник е по-силен, толкова е по-голяма опозицята. Това е един добре подготвен преврат. Не се знае армията в какво съотношение остава вярна на Ердоган. Това, което виждам е, че наистина има план. Държавните средства за масова комуникация са под контрол, но има комуникация с Ердоган по скайп. Той е поставен далеч от обсега на неговите противници. Това обяви арабистът Владимир Чуков в ефира на bTV по повод събитията от тази нощ в Турция.

Не може да се разбере дали наистина е сериозен преврат. Не е ясно с какво разполагат военните. от тяхната декларация става ясно, че те са решени да свалят сегашното правителство. Това обяви Зоя Христова.  Тя добави, че единственото ясно нещо е изказването на Ердоган. Той обяви така наречената „паралелна държава“ за противник.

Хайрие Акман, която живее в Истанбул, коментира също, че не знае, дали е военен преврат, но поне така изглежда. Истанбул, Анкара всички са вдигнати накрака. Кой с коли, кой пеша. Хората излизат по улиците на Истанбул. Жената посочи, че се страхува.

Припомняме, е по-рано в Турция армията обяви, че е извършила преврат и страната се управлява от „Съвет на мира“. Президентът Ердоган е бил в в безопасност. Той направи изявление по скайп, че ситуацията ще се нормализира.

www.blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук