Владислав горанов обяви голяма радост за пенсионерите и повдигна въпроси за приватизацията

0
2024

БСП използват благородството, което проявяваме за вътрешно политически ползи. Ние не сме ги канили, не ги искаме. Това заяви вътрешният министър Владислав Горанов по повод декларацията приета от ГЕРБ на вчерашния конгрес, че коалиция със Столетницата няма да правят.

„Направих уговорката вчера, макар че подкрепих декларацията, със заклинания политика не се прави“, допълни Горанов, цитиран от bTV. По думите му на този етап в следващите години подобна коалиция няма причина да се прави.

Горанов коментира и бюджетът и парите за здраве. „Няма универсална формула за лечение на българското здравеопазване. Оставили сме министър Ананиев да се ориентира. Това, което се направи миналия мандат със здравната карта, трябва да се направи“, смята Горанов.

„Би трябвало да има мораториум за откриването на нови лечебни заведения.

Не може в София да има толкова болници, колкото има в цяла Холандия“, смята Горанов и допълни, че според него Кирил Ананиев е прекарал целия си живот в здравеопазването и че той ще намери здравната формула. „Ще го подкрепим и за непопулярните решения“, уточни още той.

Финансовият министър каза и думата си за АЕЦ „Белене“. Според него държавата не трябва да отделя пари от бюджета, за да финансира този проект.

Нито една сключена сделка няма да бъде развалена. Трябва ли обаче да се притесняваме, че повдигаме темата, че има предприятия нарязани на скраб, че има предприятия продадени за един лев. Този, който не е между нас, сметката я търси друг. Говорим за държавните органи, които по времето на приватизацията са взимали решение от името на държавата“, уточни още Горанов.

„Въпросите са насочени към бандитската приватизация. Защо е популизъм да се говори, че приватизацията в България е много по-лоша от тази в другите страни“, попита Горанов.

Не виждам причина Костов да се притеснява, ако е доволен от приватизацията. Частта с приватиззацията е един незавършен разказ. Защо да не зададем още някой въпрос. Да проверим дали едно лице, което е взимало решение от името на държавата, да може да му се търси отговорност“, каза още финансовият министър.

„Над 1 250 000 души ще получат 40 лв. Вече стана традиция да се отпускат коледни и новогодишни надбавки“, потвърди Горанов.

Той коментира и стабилността на коалицията. „Ако ние сами не се свалим, няма предпоставки да не изкараме мандата“, каза още той.

Blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук