Влизането в РС Македония само през ГКПП Гюешево – Деве Баир

0
132

Трафикът на българските гранични контролно-пропускателни пунктове:

На границата с Румъния на ГКПП Видин – Дунав мост и на ГКПП Кардам трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.
Чуждите граждани, включително и български, пътуващи за Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, независимо от типа транспорт, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат поставени под задължителна 14-дневна карантина. Товарните превози над 3,5 тона са освободени от наложените ограничения на движението. Гореспоменатите мерки и ограничения ще се прилагат и върху морските и речните превози.
Поради технически причини фериботът на ГКПП Свищов-Зимнич е преустановил работа до отстраняване на повредата. Поради строително-монтажни дейности от страна на ОДБХ Видин, на ГКПП Видин – Дунав мост за периода от 09 -12.03.2020 се въвежда временна организация на движението.
На границата с Република Северна Македония пътници, пристигащи от рискови дестинации, ще бъдат пропускани в РС Македония само през ГКПП Гюешево – ГКПП Деве Баир.
На границата с Република Сърбия: Въведена е временна забрана за влизане на територията на Република Сърбия на чужди граждани, пристигащи от Италия, Китайска Народна Република, Южна Корея, Иран и Швейцария. Забраната се отнася за всички пътуващи, включително и транзитно преминаващите през Сърбия чужди граждани.

От 08:00 ч. на 12.03.2020 г до второ нареждане, временно се преустановява преминаването на лица и МПС през ГКПП Олтоманци, ГКПП Стразимировци и ГКПП Брегово, като трафикът за и от Сърбия се пренасочва към ГКПП Калотина.
На границата с Република Гърция на ГКПП Кулата трафикът е нормален на всички гранично-контролно пропускателни пунктове.
На границата с Република Турция на ГКПП Капитан Андреево и на ГКПП Лесово трафикът е изключително интензивен на изход за товарни автомобили.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук