ВМРО с протест срещу високите цени на ток, парно, газ, храни и услуги

0
103

Десетки автомобили се включиха в организирания от ВМРО протестен автопоход в Русе тази сутрин. Той е част от националната кампания против високата цена на тока, спекулативния скок и на горивата, и на стоките от първа необходимост. С развети знамена на ВМРО и надути клаксони автомобилите преминаха в колона от обществения паркинг до НАП по основните русенски улици и булеварди.

Излишно е да изброяваме в проценти поскъпването на тока, парното, газта и хранителните продукти, защото всеки човек, всяко домакинство усеща натиска ежедневно.

Високи цени, които правят енергийната мафия все по-богата, а българите – все по-бедни, заяви в началото на похода водачът на листата на политическата сила в Силистренска област Искрен Веселинов. Той обясни, че това се дължи на некадърно управление и от действията на корумпирания елит, който обслужва олигархията.
Ние неведнъж сме предлагали решения за овладяване ръста на цените на тока.

Едно от тях аз многократно повтарям е моментална промяна в закона и облагане свръхпечалбите на ВЕИ, на частните ТЕЦ-ове, на търговците на ток с извънреден данък, категоричен бе Веселинов. Събраните по този начин пари ще бъдат насочени към потребителите, така че да се компенсира поскъпването.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук