Войната за ваксини загрубя: ЕС арестува „АстраЗенека“ и се опълчи на Лондон и Вашингтон

0
2764

Урсула фон дер Лайен ясно заяви, че няма да позволи износа на ваксини, произведени на територията на ЕС за трети държави които вече са ваксинирали огромен брои свои граждани

Ситуацията около британската „АстраЗенека“ все повече се затяга, след като се разбра, че ЕС не прави никакви сметки да отстъпи от блокирането на износа преди фармацевтичната компания да изпълни договорите си за доставка към 27-те членки на Обединена Европа.
Урсула фон дер Лайен ясно заяви, че няма да позволи износа на ваксини, произведени на територията на ЕС за трети държави които вече са ваксинирали огромен брои свои граждани. Определено визирайки на първо място Великобритания, пише novini.london.

Европейската комисия също така няма да допусне износ на ваксини към трети държави, извън Обединена Европа, които имат собствено производство на ковид-ваксини, каквато се явява САЩ.

Европа втвърди сериозно политиката си относно износа на ваксини и не се подаде на дипломатическия натиск от страна на отделилата се от Блока – Великобритания.

Българският премиер Бойко Борисов вчера вечерта съобщи че на срещата в Брюксел европейските лидери са се обединили около две думи и те са „солидарност“ и „взаимопомощ“.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук