Волен Сидеров: Кой в България не ходи на работа и взима 1000 лева?

0
7062

Надяваме се ГЕРБ да се вслушат и да променим правилника на парламента така, че при отсъствие от работа да отпадне получаването на 1/3 от възнаграждението. Това сподели председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ и лидер на „Атака“ Волен Сидеров пред журналисти в Народното събрание.

Сидеров обърна внимание, че депутатите имат много добавки и уточни, че за ходене в комисии се получава допълнително заплащане.

,,Отделно се дават на депутатите едни представителни пари, които не са малко на месец. В момента какви са правилата – когато не ходиш на работа по неуважителни причини, дори и когато не ходиш цял месец, получаваш 1/3 от брутната заплата и 1/3 от представителните пари“, каза той и уточни, че това най-вероятно надхвърля 1000 лв.

Сидеров попита кой в България не ходи на работа и взима 1000 лв.

,,Това е една нелоша заплата за българските стандарти. Ние искаме това да отпадне. Още 2013 г. „Атака“ настояваше по същия начин при неходене на работа без причини, да не се получават никакви пари. Тогава БСП не го прие това и се стигна до този вариант – 1/3. Това от тогава стои, но беше по наше настояване. Сега със същото настояване ГЕРБ са основната политическа сила. Надяваме се те да се вслушат“, допълни още Сидеров.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук