Волен Сидеров предлага денят на покръстването да стане национален празник

0
87

14 септември е свещена дата за нас – българите, и за всички християни, подчертава лидерът на ПП Атака

Ето какво предлага Волен Сидеров:

Покръстването на Свети Цар Борис 14.09.865 година да бъде най-голям национален празник! Още повече, че на 14.09 ние празнуваме Кръстов Ден – Въздвижение на Светия Кръст Господен, който е един от дванадесетте Велики Християнски празника!

На 14.09 но 335г. тържествено е осветен изграденият на Божи Гроб Храм, който съществува и до днес и няма по свято място за нас, вярващите от Храма на Божи Гроб! Поради тези два факта, не случайно Свети Цар Борис е избрал тази велика дата за Своето Покръстване и Покръстването на нашата прекрасна родина България!

Приемането и налагането на православната вяра от Свети Цар Борис Покръстител е най-значимото дело за нас, Българите! С това бе създадена основа за развитие на Родината ни за хилядолетия напред и като цяло за вечността, защото по този начин ние поехме пътя на Вечносъществуващия и Всемогъщ Бог Отец, приемайки така съвършената религия Православие дадена ни чрез Сина Божи Иисус Христос! С това получихме Благословия от Бога та България за кратко време при Свети Цар Борис, Цар Симеон Велики и Свети Цар Петър Първи достигна огромна територия на три морета, политическа стабилност във вътрешен и външен план и Златен Век на писменост, култура, духовност като добър пример за останалия свят и в частност за Европа!

Историята много ясно показва, че когато Българските управници са градяли държавата по Божиите Закони, Правила и Подредби сме вървяли по правилният път и сме се развивали и надграждали във всички области! С допускането на езичество и други форми противоречащи на православното развитие, тръгваме по път на разруха и така стигаме до загуба на държавност и турско робство!

В наше време така наречената светска държава по нищо не се различава от езическите и на практика така се руши, това което с Православието се постига! Затова 14.09.865 година покръстването на Свети Цар Борис тряба да бъде истинският национален празник! 24.05, денят на Свети Свети Кирил и Методи да бъдат втори по важност празник, тъй като заедно с Покръстването, приемането и разпространението на кирилицата добиваме идентичност като нация, за да може България да Пребъде, дай Боже във Вечността!

Този път ще ни доближи до Съвършенство заповядано ни от Бога и така ние ще носим благословия и любов за всички без значение на етнос!

Истинското православие е да подадем ръка с любов към всички, които не са намерили Верният Спасителен Път и да бъдем пример за мъдрост и толерантност какъвто е самият Син Божи Иисус Христос!

Така България ще пребъде във Вечността за Слава на Единосъщната и Животворяща Света Троица! Амин!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук