Волен Сидеров: С №19 ще имаме президент и ще прекръстим връх Мусала!

0
1328

Както по-рано днес БЛИЦ съобщи пръв, номерът на кандидатите от коалицията НФСБ, ВМРО и „Атака“ в бюлетината за президентските избори е 19. Според председателя на партия „Атака“ Волен Сидеров това е прекрасен знак, тъй като самият той има рожден ден на същото число. Вижте какво още каза той за предстоящите президентски избори:-Г-н Сидеров, доволен ли сте от номера, който Ви се падна на бюлетината за президентските избори?
-Като се има предвид, че аз съм роден на 19 април, това е много добро число. Освен това, на 19 октомври е денят на св. Иван Рилски. Той е духовен покровител на България и ние имаме една много стара инициатива на партия Атака, внесена вече в президентството. Сега вече като имаме президент, можем да преименуваме връх Мусала на св. Иван Рилски, тъй като Мусала е турско-арабско име. Това е много хубав знак, който свързвам със св. Иван Рилски и инициативата Мусала да се преименува. А президента има всички правомощия да направи това.

-С какво Каракачанов е по-добър кандидат от другите?
-Без да правя пряко сравнение ще кажа, че г-н Каракачанов е с утвърдени виждания в политиката от много отдавна. Следва една патриотична позиция, която той защитава през всичките тия години. Това е човекът, който може да бъде точно на място като главнокомандващ, тъй като е с разработени виждания към националната отбрана. Малко хора знаят, че той е доктор по международно право, т.е. в международната сфера е с професионална с хабилитация на учен. Това ме кара да бъда убеден, че той ще води балансирана политика.

При досегашния президент видяхме, че не води такава политика, даже на моменти се разминаваше с правителството, което не е допустимо. Каракачанов е с ясни виждания и всичко ще се пречупва през българския интерес и ще внася нужния баланс. Плевнелиев се проявяваше като ястреб по отношение на Русия, което е безсмислено, което просто не отговаря на националните ни интереси. Като част от НАТО и евросъюза ние трябва да имаме балансирани отношения с големите други държави, за да не търпим щети. В това отношение Каракачанов е точния човек, защото е човек на баланса и стабилността

-Как виждате конкуренцията в лицето на Цецка Цачева?
-Нищо лошо не бих казал срещу г-жа Цачева, даже я поздравих лично за номинацията. Желаем и успех. Тя е добър кандидат, човек с опит. Все пак е била шеф на парламента, което е втората длъжност в държавата. Има нужния опит. Тя също е балансиран човек.

– А генерал Радев? Достоен противник ли издигат БСП? 
-Не познавам лично генерал Радев, но още по начало не приемам идеята този, който се издига за президент да не е политик. Това е политическа позиция. Да си генерал, да си служил някъде, не означава че си подготвен за президент. Тук се иска политическа визия. Неговата визия не сме я чували до сега. Едва ли той може да изгради такава в рамките на по-малко от месец. Тоест, ние имаме една голяма въпросителна, този човек какви виждания има по въпросите за външна политика, вътрешна политика, отбрана, сигурност – темите, които са приоритет на президента. Ние нямаме никаква представа. Тази неизвестност във вижданията на Румен Радев искрено ме смущава, защото може да се окаже, че е удобна, а утре да каже нещо друго.

-Ще подкрепите ли вота на недоверие на БСП?
-Все още не съм запознат с мотивите им. Когато ги представят официално, ще ви съобщя становището си.

Интервю на Никол ИВАНОВА,БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук