Вредни ли са тампоните?

0
1309

Несъмнено най-неприятните дни от месеца за една жена са дните на нейната менструация. Често тя е придружена с много силни болки, което пък поражда и напрежение и нервност.

Най-неприятно е, обаче, ако месечният ви цикъл започне в неподходящо време – решили сте да излизате, открили сте прекрасен тоалет за случая, но сега се оказва, че няма да можете да го облечете.

И тук на помощ на жената се появяват дамските тампони – безспорно са много удобни и то особено в подобна ситуация. Но дали постоянното използване не е вредно за жените?

Съвсем ясно е, че производител на тампони ще ви каже, че е по-добре да носите тях, отколкото дамски превръзки като ще започне с това колко удобно и комфортно ще се чувствате с тампона, отколкото с превръзката. Но каква всъщност е истината за дамските тампони и не са ли в действителност вредни?

Кръвта, която изтича от жената по време на менструалния цикъл трябва да излезе, не бива да се задържа дълго в организма. Това е една от основните причини много жени да смятат, че тампоните са вредни, тъй като те задържат кръвта вътре в тялото.

Понякога дълго време няма условия, които да позволят на жената да премахне тампона и е възможно оставянето му в организма да причини доста инфекции.

Съществува състояние, което се нарича Синдром на токсичен шок и се проявява много рядко, като причините обикновено са това, че тампонът не е изваден навреме, а е оставен твърде дълго.

Повечето специалисти определят, че тампоните не са вредни, но не е добра идея да се използват постоянно, по скоро е добре жената да прибягва до тях, когато има някаква извънредна ситуация или е в края на менструацията, когато вече не е толкова обилна.

Задължително е тампонът да се слага с чисти ръце. Не си лягате с тампон и запомнете, че независимо кой вид си купувате, всички те могат да стоят във вас най-много четири часа./ezine

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук