Времето в четвъртък: Гръмотевици, дъжд и градушки в части от страната

0
210

В петък ще захладнее с повече валежи по планините

През следващото денонощие през страната ще премине атмосферно смущение, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за юни, ще остане без съществена промяна. Още преди обяд над Западна България, по-късно през деня и над останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици.

 

iStock/Getty Images

 

В отделни райони валежите ще са временно интензивни и ще има условия за градушки. След обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до умерен. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София 27°.

Минималните температури в страната за днес са от 20 до 25 градуса, а по високите западни полета – до 14. Преди обед над централните и източни райони ще има значителна облачност. Следобед от запад ще продължи да се заоблачава.

Ще превалява по-съществено в западните и южните райони, както и по Северното Черноморие. В Западна България има условия за гръмотевични бури и градушки, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Максималните температури в населените места ще бъдат от 25 до 30 градуса, в западните и в северните райони – до 23-24, а по Черноморското ни крайбрежие около 25.

В петък ще захладнее с повече валежи по планините. В събота ще вали в цялата страна. В неделя очакваме повече слънце и високи температури.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/video-prognoza/2022/06/23/vremeto-dnes-do-30-gradusa-na-mesta-grymotevichni-buri-i-gradushki.534481

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук