Времето: Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт

0
2631

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. От северозапад облачността ще започне да се увеличава и вплътнява. След обяд на места в западните райони ще има валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб, в Дунавската равнина – умерен. Максималните температури ще са между 16 и 21 градуса. През нощта срещу неделя валежи ще има и в източната половина от страната, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието преди обяд ще преобладава слънчево време, след обяд облачността ще се увеличава и вплътнява. През нощта срещу неделя ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 19 и 21 градуса. Температурата на морската вода е около 16 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините облачността ще е значителна, вечерта на височина над 2100 м ще завали сняг. Ще духа умерен запад-северозападен вятър и с него температурите ще започнат да се понижават. Максималната на 1200 метра ще е около 13, на 2000 метра – около 7 градуса.

В неделя валежите в Източна България ще продължат, а в Западна постепенно ще спрат, след обяд и облачността там ще се разкъсва. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е слаб, в източните райони до умерен. Температурите ще се понижат още, повече дневните, и максималните ще са между 11 и 16 градуса.

В понеделник над източните райони облачността ще се задържи предимно значителна, в отделни райони ще има и ръмежи. Над Западна и Централна България облачността ще е разкъсана до предимно слънчево. Вятърът ще е от североизток, слаб до умерен. Ще е студено за втората половина от октомври с минимални температури между 0 и 5 и максимални между 9 и 14 градуса.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук