Времето днес – 3 октомври (събота): Ще бъде слънчево и топло

0
2640

Времето днес ще е предимно слънчево. Сутринта се очаква в низините и котловините да има ниска облачност или мъгла, а по обяд може да се появи разпокъсана облачност. Ще духа умерен южен вятър.
 
Максималните температури ще бъдат между 25 и 30 градуса, в София около 25. Това съобщиха от НИМХ.

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за месеца. През деня слабо ще се понижи.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен южен вятър, след обяд югоизточен. Максималните температури на въздуха ще са 24-27 градуса, а на морската вода 22-23.

Над планините ще бъде слънчево с разкъсана облачност. Ще духа умерен югозападен вятър, а по най-високите части на Рила и Пирин временно силен вятър. Очаква се максималните температури на 1200 метра да са около 21 градуса, а на 2000 метра – около 14.

В неделя и понеделник вятър от южна четвърт ще се усили, а температурите ще се повишат чувствително. В понеделник в цялата страна максималните ще са близки до 30°, а в районите, чувствителни на южен вятър, ще достигат до 35°. Ще има разкъсана висока и средна облачност, над Западна България предимно значителна, на отделни места в северозападните райони са възможни слаби превалявания. Във вторник от северозапад ще прониква сравнително хладен въздух. По-значителна облачност и по-голяма вероятност за валежи има в западната половина от страната.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук