Връх на цинизма! Украински депутат обяви убиеца на руския посланик за „народен герой“

0
1310
Вероятно ЦРУ стои зад убийството на руския посланик в Турция Анатолий Карлов, смята украинският журналист Осман Пашаев, предаде БТА. Според сътрудника на медията АТР американците са искали да провалят започващата на 20 декември тристранна среща Русия-Иран-Турция в Москва, на която ще се обсъжда сирийската криза. Това е една от версиите, пише журналистът.

„Друга версия е, че самата Русия може да е изпратила такива хора да вършат хибридни покушения срещу свои посланици, за да засили позицията си на тези преговори. Това естествено е най-циничната версия, но също е възможна“, допълва коментаторът.

Президентът на УКрайна Петро Порошенко от своя страна не реагира на злодейското убийство на руския посланик в Анкара, информира РИА Новости. „Украинците се молят за невинните жертви от терористичния акт в Берлин и осъждат дяволския акт на насилие“, написа Порошенко в своя Twitter, но не коментира станалото няколко часа по-рано убийство на руския посланик в Анкара.

Депутатът от Върховната рада Владимир Парасюк обаче постави рекорд по цинизъм, като нарече герой убиеца на руския посланик на страницата си във Facebook. „Когато човек с цената на собствения си живот е готов на крайни мерки заради идеите си, заради истината, тогава с увереност може да се каже, че е герой на своя народ“, написа депутатът и придружи публикацията с със снимка на убиеца на посланика, съобщава РИА Новости.

Публикацията предизвика бурна дискусия. Хората напомнят на Парасюк, че за турските граждани убиецът на посланика не е никакъв герой, а го наричат с най-обидни думи и нецензурни изрази, а всички европейски държави и САЩ са осъдили екстремисткия акт.  Дори симпатизанти на Парасюк, го укоряват, че „че да убиеш невъоръжен посланик не е подвиг, а терористичен акт“.

„Аха. Ония, които се врязаха във WTC на 11 септември 2001 също ли са герои? Да?“, — пише Микола Виговский.

„Съдейки по вашата логика, героят на своя народ трябна да застреля посланика на друга страна. Как ще действате по-нататък, за да станете герой? Ще убиете посланика на Русия в Украйна ли?“, пита Yegor Markevich.

Според московското издание „Комерсант“ обаче организаторите на вчерашното убийство на руския дипломат не са постигали целта си – да влошат отношенията между Анкара и Москва. Турският външен министър Мевлют Чавушоглу не анулира визитата си в Москва, но дневният ред на разговорите ще бъде различен, допълни медията.

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук