Всички са шокирани от гледката! Питбул разкъса 86-годишна диригентка

0
330

29-годишен от мъж стана клиент на прокуратурата, след като бе обвинен, че не е положил достатъчно грижи за своя питбул териер, който нападнал възрастна дама във Велико Търново, съобщи от полицията, цитирани от лупа.

През март кучето атакувало 86-годишна диригентка, като ѝ е нанесена тежка телесна повреда, сочи още пестеливата информация на Областната полиция във Велико Търново. Репортерска проверка на в. „Борба” установи, че става въпрос за ужасяващата драма, която сполетя в началото на март създателката на емблематичния хор „Търновград“ Мария Павлова.

Инцидентът  станал през петъчен следобед на ул. „Христо Караминков“ във Велико Търново. Къщата има двама собственици и е с общ двор.

Мария Павлова живее на втория етаж. Приземният е отдаден под наем на стопаните на питбула, които го отглеждат в клетка. В злополучния ден възрастната жена слязла до двора, като през това време кучето успяло да избяга от заграждението и я нападнало без причина. Съседи видели ужаса и се притекли на помощ…

86-годишната диригентка бе настанена в болница със счупвания и разкъсвания по двете ръце и краката. По-сериозно бе състоянието на лявата й ръка, имаше луксация и нахапвания в областта на лакътя. Направена й бе спешна операция,а препоръките на ортопедите бяха настаняване в клиника по пластична хирургия .

Мария Павлова е носител на най-високото отличие на дейците на културата у нас – орден „Св. св. Кирил и Методий“, както и на ордена на Съюза на българските композитори за високия си професионализъм. Тя е удостоявана и с наградата „Велико Търново 2011“ за високи постижения и за утвърждаването на хор „Търновград“, който Мария Павлова създава през 1958 г. През изминалите повече от 60 години женската формация печели десетки награди и реализира концертни турнета на фестивали в цяла Европа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук