Във Видин раздават храна на бедни на връх Коледа

0
645

Храна на бездомни, бедни и пенсионери ще раздава Видинската митрополия на връх Коледа на 25 декември от 11 часа, съобщи за Агенция Монитор Белоградчишкия епископ Поликарп.

Хората ще могат да си получат пакетите в катедралния храм „Св. Димитър Солунски” в града, след като продуктите бъдат осветени лично от Видинския митрополит Дометиан. Храна се осигурява със съдействието на община Видин.

Преди това, от 9.00 часа в петък Негово Високопреосвещенство ще отслужи Света литургия за празника Рождество Христово.

На Бъдни вечер богослужение няма да има. Сутринта на 24-и от 8.00 часа ще бъдат отслужени утреня и т. нар. царски часове, а от 9.30 часа Вечерня със света Василиева литургия, оглавявана от епископ Поликарп.

В деня на Събор на Пресвета Богородица, който православната църквата отбелязва на 26 декември в катедралния храм във Видин ще бъде отслужена Яковова света Литургия от 9.00 часа. На Стефановден на 27-и пък, литургията, която също започва от 9.00 часа, ще бъде отслужена от епископ Поликарп. След нея от 10.30 часа в храма ще се състои концерт в изпълнение на църковни песнопения от хор „Св. Димитър Солунски“./Монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук