Във Франция: Отнемане на книжката при шофиране под въздействието на наркотици

0
532

Убиецът, който отне живота на Милен Цветков, помните ли го? Чували ли сте нещо за него скоро? Кога ще бъде осъден? Това са все риторични въпроси, а на конкретни въпроси по темата наскоро един бивш шеф на пътна полиция отговори, че били съкратени хората, които се занимавали с превенция: ходели по училища и детски градини (ти да видиш), разяснявайки въпроси за пътната безопасност…

Това буквално отговори бивш голям шеф на въпрос „как да спрем войната по пътищата”. А знаете ли как отговарят на такъв въпрос в Румъния? Внасят за обсъждане проектозакон, според който виновните за смърт на пътя след употреба на алкохол или дрога да бъдат осъждани на доживотен затвор!

Във Франция мерките за пътната безопасност са драстични. Наскоро станах свидетел как мой колега бе глобен сериозно и получи забрана да шофира 4 месеца в страната, защото бе превишил скоростта с 60 км/ч.

Преди дни актьорът Пиер Палмаде предизвика тежък пътен инцидент след шофиране под въздействие на наркотици. В него бременна жена изгуби бебето си, а двама мъже пострадаха тежко. Този инцидент бе посочен от Джералд Дарманин, Министър на вътрешните работа на Франция, който в неделя даде интервю и каза, че ще предложи отнемане на книжката при установяване, че водачът е шофирал под въздействието на наркотици.

Той ще иска да бъдат отнемани всички 12 контролни точки при подобно нарушение.

Още по темата четете на автомобилния сайт CarMarket.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук