Възможна нова мярка: Излизаме от дома си с SMS-уведомяване

5
5984

Излизане от дома си с SMS. Това е една от формите на допълнителни мерки за ограничаване на движението по време на извънредното положение заради пандемията от коронавирус. Това съобщи началникът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски, ръководител на Националния оперативен щаб, по време на редовния сутрешен брифинг.

Най-масовото нещо при българите е телефонът, възможно е излизането от дома да става с SMS-уведомяване на принципа на синята и зелената зона, каза генералът в отговор на въпрос как възрастните хора ще се оправят с попълването на декларации. Вчера ген. Мутафчийски заяви, че е възможно ограничителните мерки да бъдат разширени и вече да се иска декларация за всяко излизане на улицата. Мярката с SMS-уведомяване вече се практикува в Гърция.

354 са вече заразените у нас, 8 са новите случаи, за денонощието са общо 16, информира ген. Мутафчийски. Няма това област, поразена от заразата. В Сливен е установен един болен, който се е върнал от Ню Йорк.

127 души са в болница, като 13 от тях са в интензивни отделения и са интубирани. Заразата вече взе 8 жертви, 15 души са излекувани.

News24sofia.eu

5 КОМЕНТАРИ

  1. Аре да престанете с простотиите си вече.психясахте хората.данеби като хванат нормален грип и вие да казвате това е корона.спрете се вече и се затворете и вие по къщите си и си сложете маски по лицата.спрете да бълват е лъжиии.само за пари мислите как да си направите заплатите още по големи.апак за остатъка на народа дето неработи какво да прави без пари и работа????

  2. Безплатни ли ще са смс поне?Защото ,ако ще вземаме практиките от другите държави,там са безплатни.А отделно,много възрстни хора не могат да ползват тази опция.Или просто решихте да намерите повод,че видиш ли,хората не спазвали правилата,да затягате диктатурата?Да пукнете с децата си!Да ги надживеете дано!

  3. Практикуването с смс в Гърция са безплатни и държавата подпомага с 400евро на месец на всеки гражданин. Ако тръгнем да взимаме пример ддс е намалило значително, всички цени са спаднали, доставка в къщи е безплатна, и още много други облекчения от страна на държавата към народа си

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук