Възрастен мъж скочи срещу премиера и го нарече „другарят Бойко Борисов“

0
1853

Възрастен мъж се обърна към премиера Бойко Борисов с обръщението „другарю” и го обвини, че за три мандата не е могъл да оправи държавата. Случката стана по време на връчването на наградите „Достойните българи на годината”. Борисов не отговори, но бившият министър на културата Вежди Рашидов се почувства длъжен да защити началника си. Гражданинът Искрен Азманов пък обясни, че подготвил 100 въпроса към премиера и президента Румен Радев и очаква лична среща с тях.

Искрен Азманов призна скромно, че е претендент за пет Нобелови награди и основател на политическата партия „Николай Хайтов”. Но иска разговор с Борисов в качеството си на гражданин. Изпратил му писмо, но не получил отговор.

Ето от какво е породено недоволството му:

„За да бъдеш в Народното събрание, член на Народното събрание, трябва нещо съществено да си създал. Масовият наш народен представител в момента не може да се похвали с такова нещо. Премиерът досега е три пъти премиер и с нищо не оправи държавата. Тези хора, които се подмазват, за да кажат едно или друго, това не е коректно. Аз искам той да ме покани с президента, сегашния, в Народното събрание, и аз да му задам 100 въпроса. В тези 100 въпроса има съдържание и как да се оправи държавата и не само българската държава“.

Първото изказване на Искрен Азманов беше, докато Бойко Борисов връчваше първата награда „Достойни българи”. Тя отиде при три момчета от Враца, които са основали софтуерна академия и са дали достъп на десетки желаещи да се развиват в сферата на информационните технологии, без да напускат родния си град.

„Другарят Бойко Борисов е три мандата премиер и не можа да оправи държавата. О, моля! Да си ходи Бойко Борисов!“, призова Азманов.

„Ще си позволя да кажа и аз няколко думи. Първо, да ви помоля, днес е ден, когато уважаваме достойните българи. Недостойно поведение на такъв ден, първо е неприемливо, второ е адски грозно. Поръчките е хубаво да си ги изпълнявате другаде. Днес да уважим тези хора. Затова сме тук и премиерът, и аз, и куп други хора“, посочи Рашидов.

/дарик

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук