Вътрешният министър обяви спешни мерки заради подготвяния терористичен акт в Пловдив

0
431

Промяната в оперативната обстановка и в процесите налага създаването на антитерористични центрове. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов във връзка с опита за терористичен акт на 16-годишно момче в Пловдив. 

„Идеята за тези центрове, е обсъждана с г-н Гешев и с главния прокурор и на ниво Министерски съвет. Това се прави с цел да се концентрира и обработва информацията, така че най-бързо да се стига до тази информация и действията, които се предприемат, да са координирани между всички институции“, каза още той, цитиран от Фокус.

Маринов уточни, че с промяна на обстановката се налага и промяна в нашата организация. „В момента има Национален контратерористичен център, който работи и в структурата на Национална агенция „Държавна сигурност“. Той е точката за контакт, която имаме с външните партньори“, уточни той. Попитан дали е имало други такива случаи, Маринов заяви, че в интерес на работата е добре те да не стават обществено достояние.

„Много по-сериозен е проблемът с детето, не бих искал самоличността му да се обявява, как ще го гледат неговите съученици. Той трябва да се изведе от средата в която е влязло“, коментира Маринов. Той обясни, че случаят е оповестен, защото е имало подготовка и набавяне на вещества за взривно устройство. „Колегите са преценили, че има нещо, което не може да бъде обявявано“, добави вътрешният министър.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук