В България започва разстрел на политици! Вижте кои са първите мишени!

0
1949

„Ангел Джамбазки мина границата на приличието и дипломацията и заяви, че всички от БСП до един са за разстрел.

Трябвало да бъдат наказани! Евродепутатът обвини левите, че са виновни за създаването на македонската нация.

Кога? Защо? Как? Не стана ясно.

Атанас Зафиров от ИБ на БСП написа в социалната мрежа следното:

“ Джамбазки направи  абсурден коментар по адрес  на стотици хиляди членове и симпатизанти на  една партия. И заяви, че всички те са разстрел. На нас вече ни омръзна да бъдем обвинявани за всичко, а сега вече и заплашвани с убийство. Подобен език на омразата много често започна да се чува от представители на управляващата ни клика. Хората някак свикнаха да се говори грубо и грозно. Когато обаче и евродепутат се включва в общия хор, това е грозно и недопустимо. Това минава границите.

Аз искам да го попитам: , Лидерът  на партията на Джамбазки и вицепремиер, Красимир Каракачанов споделя ли подобни призиви? И защо мълчи?

Премиерът Бойко Борисов, като бивш активен член на БКП, в момента защо се прави, че не чува какво говори коалиционният му партньор? Може би защото е скандално и не иска да се замесва?

Да попитам и Джамбазки каква му е идеята? Поединично ли ще ни разстрелват, или ще ни съберат на стадионите, както се случи в една друга държава?  Съзнава ли, че насажда омраза в обществото и подтиква симпатизантите си към саморазправа? Ами ако и у нас се появи един Брайвик, кой ще носи отговорност?

И докато Атанас Зафиров говори с гласа на разума и призовава за толерантност, то Велизар Енчев  днес призова Главния прокурор да се самосезира и да привлече към наказателна отговорност Джамбазки. Енчев припомни на Цацаров, че живеем в правова държава  и поведение, което публично застрашава личната неприкосновеност на жителите й и предизвиква хората към саморазправа и масови убийства е наказуемо според българските закони.

Дали Главният прокурор също ще се направи на глух, като приятеля си Борисов, ще видим.

Най-вероятно да.

Или ще започне някакво псевдоразследване, което ще доведе до кривата круша и ще се забрави.

Примери за такива „дела“ колкото искате!

Някой да е чувал за осъден политик в България?

Няма и да чуе…

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук