В Гърция разбиха престъпна група за трафик на мигранти

0
127
Гръцките власти са разбили в Атина престъпна група, която се е занимавала с подправяне на лични документи и с трафик на нелегални мигранти.

В рамките на полицейската операция на 15 септември в Атина са били задържани трима чужди граждани, на 49, 37 и 39 години. Установена е самоличността и на четвърти член на престъпната трупа, който се издирва.

Поне от юни 2021 г. групата се занимавала с изготвяне на фалшиви документи за „клиентите“ си, които след това прехвърляла незаконното по въздушен път.

За всеки фалшив документ извършителите получавали между 250 и 800 евро в зависимост от вида и страната на произход на документа. Досега са установени 24 случая на фалшифициране на документи и незаконен трафик на мигранти от страна на групата.

Работилницата на задържаните е имала възможност както за производство на нови фалшиви документи, така и за подправяне на автентични.

В апартамент в Атина, използван от групата за работилница, гръцките власти са открили 44 паспорта, 23 откъснати страници от паспорти с лични данни, 16 лични карти, 8 разрешения за престой, 6 шофьорски книжки и други материали и средства за фалшифициране на документи.

Членовете на групата са били задържани и по-рано за същите деяния.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук