В Димитровград се женят безплатно на 14-и февруари

0
470

Очаква се лично кметът Иво Димов да венчае вреклите се в Деня на влюбените

За втора поредна година обаче влюбените, които са избрали да се врекат във вярност на 14-и февруари няма да плащат такса. Така беше и през 2015-а година, когато 14-ти февруари се падна в събота. Тази година датата е в неделен ден. Миналата година градоначлникът Димов лично венча три двойки, които се „взеха” на 14-и февруари. Кметът им подари бутилка червено вино, за да им напомня и за другия голям празник на тази дата – Трифон Зарезан.

В Димитровград Деня на влюбените се радва на особена почит. От години в нощта на 14-и февруари част от прозорците на 11-етажната сграда на общината се оставят да светят, като оформят огромно светлинно сърце. На входа на един от големите градски паркове има поставено голямо метално сърце. На него влюбените заключват с катинари любовта си, както е обичаят на мостовете в Париж и други градове от Западна Европа.

Двойките, решили да сключат граждански брак в Деня на влюбените – 14 февруари, за втора поредна година няма да плащат такса за ползването на зала и ритуал в Димитровград.

„14-и февруари в голяма част от света се празнува като Ден на влюбените. За някои хора той е обикновена дата, но пак носи голям емоционален заряд”, смята кметът Иво Димов. Така всяка двойка, решила да свърже живота си в Деня на Свети Валентин, няма да плаща таксата от 70 лева.

„Сключването на брак в Димитровград е безплатно. 70 лева се плащат за ритуала само в събота и неделя, в делничните дни е напълно безплатно”, обясниха от кметството./Кмета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук