В Калифорния ще гласуват да ползват ли порноактьорите кондоми

0
1344

Гласоподавателите от Калифорния ще гласуват на 8 ноември за това дали да бъде приета инициатива, задължаваща използването на кондоми при снимането на порнографски филми. Актьори от порноиндустрията и продуценти се противопоставят на инициативата, известна като „Предложение 60“, и твърдят, че въвеждането на мярката не е необходимо и ефектът от нея е надценен.

Според тях нормата няма да повиши сигурността на работещите в порноиндустрията и може да доведе до изтегляне от Калифорния на този генериращ сериозни приходи бизнес. Но двигателят на инициативата – Здравната фондация против СПИН в Лос Анджелис – твърди, че новата мярка ще разпростре и върху секстружениците същия вид защита, какъвто вече е гарантиран в щата на работещите в болници и други хора, изложени на потенциално въздействие на инфекциозни болести на работното им място.

Ако новата норма бъде приета, тя предвижда налагането на глоби между 1000 и 7000 долара за неосигуряване на кондоми или за неспазване на изискването за използването им. Наказателните мерки могат да достигнат до глоба в размер на 1,5 млн. долара в случай на умишлено неспазване на изискването, в резултат на което бъде предизвикана смърт или „дълготрайни увреждания на тялото“. Ако бъде прието „Предложение 60“, то ще разшири действието на вече приетото подобно изискване на територията на Лос Анджелис, където са базирани повечето от произвеждащите порноиндустрия компании./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук