В Македония става страшно! Окървавеният Зоран Заев до Борисов: Малко съм ранен, но..

0
2325

Напрежението в съседна Македония стигна до невиждани нива, след като протестиращи граждани нахлуха в парламента в Скопие и биха депутати.

В сблъсъците беше ранен лидерът на Социалдемократическия съюз Зоран Заев. След екшъна той е изпратил извънредно съобщение до бъдещия премиер на България Бойко Борисов, в което се казва: „Благодаря ти брат мой! Добре сме. Малко съм ранен, но съм добре“. Бурните събития в парламента на Македония провокираха серия от коментари и у нас. Както е известно, протестиращи граждани нахлуха в народното събрание в Скопие след избирането на етническия албанец Талат Джафери за председател на парламента. Стигна се до физически сблъсъци, като част от депутатите от партията на Зоран Заев бяха бити.

Той обясни това с факта, че става дума за държави, създадени от разпадането на Югославия и чиито граници очевидно са отеснели. „Беше въпрос на време кога ще ги набият“, заяви журналистът Красимир Узунов. Бойко Борисов коментира във Фейсбук, че следи с тревога случващото се в съседна Македония. Лидерът на ГЕРБ призова към спокойствие и апелира към гражданите да не се поддават на провокации. Борисов е на мнение, че европейската интеграция е гарант за сигурност и просперитет. Той подчерта, че България ще продължи да подкрепя Македония в стремежа й да стане пълноправен член на НАТО и Европейския съюз.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук