В София и Враца е като след война! Ето какво се случва СНИМКИ

0
2924

През нощта във връзка със силния вятър екипи на дирекция на „Аварийна помощ и превенция“ са реагирали на сигнали за паднали клони на дървета в столицата

През нощта във връзка със силния вятър екипи на дирекция на „Аварийна помощ и превенция“ са реагирали на сигнали за паднали клони на дървета в София.

До 6.00 часа тази сутрин екипите са реагирали на 53 сигнали за паднали клони на дървета, отстранили са паднали клони на пътните платна, затрудняващи движението. Отзовали са се и на сигнали за проблеми със строителни огради.

Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. В момента градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути.Поради скъсани кабели проблеми с електрозахранването има в част от кв. „Дружба“ 2. Към момента екипи на експлотационното дружество работят за възстановяване на електроснабдяването.


Подобна е обстановката и във Враца. Силният вятър, който от снощи брули Враца, вече създава проблеми в областния център, пише BulNews.

Стълб на уличното осветление е паднал пряко на Крайречен булевард и е затворил двете платна в посока „Червения площад“. По тази причина минаването по него е невъзможно и шофьорите влизат в насрещното, където никой не ги очаква. Въпрос на минути е там да стане пътен инцидент. За последните месеци това е третия стълб, който пада от силния вятър и напълно основателно възниква въпросът как изобщо са закрепени те в земята.

Стихията повали и огромно дърво на ул. „Дико Илиев“ и напълно блокира преминаването по нея. Секунда преди това минала кола и това спасило човека в нея. При падането дървото е скъсало и жиците между съседните стълбове.

На този етап не се забелязват специализирани служби, които да отстранят падналите стълб и дърво, и по тази причина шофьорите е добре да избягват минаването от пл. „Руски“ към Крайречен булевард и по ул. „Дико Илиев“ в района на Стария пазар.

За днес прогнозата на НИМХ е за жълт код за силен вятър за София с пориви до 22-24 м/сек. Напомня се на гражданите да бъдат внимателни при придвижването си. Строителните фирми трябва да обезопасят скелета и строителни огради на обектите си, а собствениците на обществени обекти да проверят за незакрепени предмети на тераси и прозорци.

Blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук