В събота ще е облачно, но и топло

0
108

Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 12° и 17°, в София около 14°

През нощта срещу неделя дъждът ще обхване цялата страна

Всъбота времето ще бъде предимно облачно. След временно спиране на валежите, вечерта от югозапад отново ще завали дъжд, който през нощта срещу неделя ще обхване цялата страна. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад, който вечерта и през нощта срещу неделя ще се усили. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 12° и 17°, в София около 14°, прогнозират от НИМХ.

Над Черноморието има разкъсана облачност, значителна над южното крайбрежие. През деня ще е без валеж, но вечерта от юг на север ще завали дъжд. Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 13° и 17°, температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде от 2 бала в района на Бургас до 4 бала към Шабла и Калиакра.

В планините ще бъде предимно облачно. Ще има превалявания от дъжд, над 2200-2300 метра – от сняг. По-значителни ще са валежите вечерта и през нощта срещу неделя. Ще духа силен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра – около 5°.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук