Сензационно в ДЕЙЛИ ПРЕС TV! ГДБОП разби две столични наркогрупи (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБЗОР)

Работата по разследването продължава

0
8939
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес"

Репортер на място: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ – Специализирания наказателен съд 

Служителите на ГДБОП разбиха две паралелно действащи престъпни групи, занимавали се с производство и разпространение на наркотични веществана територията на София, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“ днес по-рано.

Задържани са 6 души.

Спецакцията е реализирана на 11 май, петък, под ръководството на Специализираната прокуратура, като разследването по случая започва още през 2017 година. По думите на зам.-директора на ГДБОП старши комисар Стоян Темелакиев действията на властите започнали след подаден сигнал.

Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“

В хода на оперативните действия полицаите установяват, че едната наркогрупа е специализирана в производството на синтетична дрога – амфетамин, метаамфетамин, кокаин, съобщава още човек на агенция „Дейли Прес“.

Другата наркогрупа се занимавала с разпространението на наркотичните вещества.

Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“

Двете престъпни групи съобразявали количеството на произведения наркотик с потребностите на пазара, както и с дните от седмицата, което е съществена специфика в престъпната им дейност, допълват от ресорното ведомство.

Дрогата се е пласирала предимно в Костинброд и на територията на София-област. Наркотикът се предлагал в заведения и дискотеки, като най-голямото количество се е продавало в съботните дни, а преобладаващата част от клиентите на дилърите били непълнолетни.

Заместник административният ръководител на Специализираната прокуратура Даниела Начева заяви, че членовете на групата, както и клиентите им си говорили завоалирано, а срещите между пласьорите били чести.

В хода на спецакцията униформените са извършили претърсвания на няколко адреса и автомобила. Намерени и иззети са различни количества по вид високорискови наркотични вещества.

Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“

На единия от адресите полицаите намерили и нарколаборатория. В апартамента имало специално помещение с лабораторно оборудване, в което се е произвеждала дрогата. Оттам властите иззели множество колби, в част от които имало и прекурсори.

По думите на наблюдаващия прокурор Евгения Станкова са конфискувани още везни и мобилни телефони.

Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“

Намерени са рецепти с химически формули, бележки с допълнителна информация за приготвянето на наркотични вещества, включително иучебници по химия.

При спецоперацията са арестувани 6 души, между които и организаторът на производството на дрогата. Всичките задържани са с криминално минало и са били осъждани.

Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“

По първоначални данни намеренията им били да разширят дейността си и полагали усилия за повишаване на квалификацията си.

Срещу шестимата са повдигнати обвинения за участие и ръководене на организирана престъпна група.

По-рано днес Специализираната апелативна прокуратура внесе в съда искане за постоянното задържане спрямо участниците в групата.

Работата по разследването продължава.

Специализираната полицейска операция е проведена съвместно със служители на Регионалното звено „Борба с организираната престъпност“ в София-област, техните колегите от Перник, София-град, както и Дирекция „Жандармерия“.

Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“
Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук