ГДБОП хвана педофил, склонявал малолетни в социални мрежи

0
9487

Служители от специализирания отдел „Киберпрестъпност“ на ГДБОП и колегите им от сектор БОП-Кюстендил задържаха 30-годишния М.И. от Кюстендил, който склонявал малолетни за порнография в социални мрежи.

Според събраните данни, той целенасочено е използвал „Фейсбук“ за контакти с малолетни момичета, склонявал ги и ги изнудването към участия в порнографски представления, както и за обмяната на материали с порнографско съдържание.

Максимално предвиденото наказание за това престъпление е лишаване от свобода до 6 години. Установено е, че под фалшива самоличност, М.И. еинициирал контакти и обменил приятелство с над 500 абоната на социалната мрежа, като преобладаващата част от тях са били деца на възраст от 12 до 15 години.

Като е използвал крехката им възраст и тяхната доверчивост, мъжът умело манипулирал своите жертви, да изпълняват извратените му сексуални желания онлайн.

На същата дата служителите на ГДБОП са претърсили дома на друг кюстендилец, срещу когото е образувано следствено дело за разпространение на видео материали, съдържащи сексуални сцени, за създаването на които са използвани момичета под 13- годишна възраст.

От ГДБОП уточняват, че според статистика на социалната мрежа „Фейсбук“ към януари 2018 г. са налични над 4 000 000 профила на български граждани, като най-активно използвани са профилите на лица до 25-годишна възраст.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук