Ген. Атанасов с нов ултиматум към Борисов, Биков го насмете

0
563

Предизвикахте скандал – сопна се съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ на водещия Георги Любенов

„Пет пъти избори, три от които спечелени от ГЕРБ. Три пъти те не успяха да съставят правителство. Единственият кабинет от последните две години бе този на правителството на Кирил Петков“, това заяви в сутрешния блок на БНТ съпредседателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ (ПП-ДБ) ген. Атанас Атанасов.

„До няколко дни очакваме първия мандат, който ще се връчи на ГЕРБ. Те трябва да излъчат премиер.

Не знам защо Бойко Борисов пита нас. Нека върнат първия мандат, ще седнем и ще преговаряме за втория мандат“, разкри съпредседателят на „Демократична България“.

Борисов жегна ПП-ДБ с важен въпрос и заговори за ареста на Трифонов БЛИЦ TV

„Разбира се, че ще преговаряме с ГЕРБ – в парламента и пред камерите. ГЕРБ имат конституционното задължение да реализират кабинет. Или предлагат премиер или да връщат мандата“, каза още той пред Георги Любенов.

„Ако Борисов връща мандата, то трябва да е безусловно“, отсече Атанасов.

В същото време Тома Биков от ГЕРБ се включи по телефона в студиото на БНТ, изненадвайки Атанасов. Водещият Георги Любенов попита съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ дали има нещо против, а той каза: „Не, не искам, защото го знам какво представлява„.

Все пак Любенов даде глас и на Тома Биков.

„На няколко пъти се повтори екстравагантната теза за втория мандат. Ако няма правителство с първия мандат, няма да има и с втория!

По-спокойно с пералните, кой какъв е и що е… да гледаме сериозно.

Виждаме ексцентрични изпълнения от ПП-ДБ през последните дни. Най-нестабилният сценарии за правителство идва от тях с думите „подкрепяйте ни, защото сме симпатични“.

Не сме хора, които да ходим след загубилия и да му даваме подкрепа, защото той си вярва, че е много симпатичен, това не е политика“, отсече Биков по телефона.

„Ако Биков иска да даде интервю да го бяхте поканили“ – сопна се пък Атанасов на Любенов и дори го обвини, че това е нагласено.

„Г-н Биков, кажете – наговаряли ли сме се“, попита водещият, а представителят на ГЕРБ му отговори: „Не, слушам цяла сутрин колко сме лоши и трябва да ги подкрепим“.

„Предизвикахте скандал“ – само това успя да каже насметеният Атанасов от своя страна.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук