Георги Марков: България е в политическа агония и колония

0
159

Преди Коледа, на 14 декември 1989 г. свалихме чл. 1 от Живковата Конституция и ръководната рола на ПАРТИЯТА-ДЪРЖАВА.

33 години по-късно децата и внуците на ПАРТИЯТА-ДЪРЖАВА станаха СОРОСОИДИ И СВАЛИХА ВСИЧКИ ПАРТИИ НА ОБЩА ПОДКРЕПА ЕДВА 1/3 ОТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ.

ЗА ЖАЛОСТ, НЕ МОЖЕМ БЕЗ СИЛНИ ПАРТИИ, АКО ИСКАМЕ СИЛЕН ПАРЛАМЕНТ И ПРАВИТЕЛСТВО… НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА КОМПЕНСИРА СЛАБИТЕ ПАРТИИ: НИТО ПРЕЗИДЕНТ, НИТО БАН, НИТО НАУЧНО-ТЕХНИЧЕСКИТЕ СЪЮЗИ. НИТО ПРОФСЪЮЗИ, НИТО ЦАР, НИТО ОТДЕЛНИ ВЕЛИКИ ЛИЧНОСТИ. И ГУНДИ, И СТЕФАН ДАНАИЛОВ ДА ВЪЗКРЪСТНАТ НЯМА ДА МОГАТ ДА НИ ОПРАВЯТ.

Има малък шанс, много малък шанс да избегнем тотална национална катастрофа: 120 мажоритарни депутати в един тур, 10% бариера за влизане в парламента на коалиции, забрана на НПО-та, извършващи политическа дейнот и забрана за финансиране от чужбина.

Изгонването на Сорос от България, с целия му телевизионен антураж, е последният шанс на България да бъде суверенна, а не колония.

P. S.: В България по Коледа все правим правителства. Още на връх Първата Свободна Коледа сътворихме кабинета Попов през 1990 г. След 32 години пак по Коледа правим правителство…

Тогава – на националното спасение, сега – на националната експертиза. Сменихме и лозунга: вместо “За Бога братя, не купувайте!”, стана “За Бога братя, не гласувайте!”

 

„>

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук