Георги Марков: Задкулисните сили използват Бююк срещу Борисов, подготвят сценарий за нова афера „Костинброд“!

0
1502

Кръгът „Капитал“ и „Протестна мрежа“ искат да изкарат, че премиерът си е свалил гащите пред Турция, няма да им се получи

изтеглен файлРешението на кабинета за отпращането на Абдулах Бююк от родината ни продължава да предизвиква вълна от разнопосочни коментари, въпреки ясните аргументи. Държавническата позиция предизвика масова психоза в медиите на Пркопоиев, а протестърите светкавично използваха момента, за да напомнят за себе си. БЛИЦ потърси по горещата тема Георги Марков, политически анализатор и бивш член на Конституционния съд.

– Г-н Марков, как тълкувате решението на правителството да върне Бююк в родината му?
– Аз приветствам решението на правителството да върне не само г-н Бююк в родината му, а всички тези престъпници, които се шляят около Лъвов мост, центъра на София и останалите градове на България.

– Защо наричате Бююк и бежанците престъпници?
– Те са престъпници, защото преминаването на българската държавна граница не на законоустановеното място и не по законоустановения ред по българския Наказателен кодекс се наказва с лишаване от свобода до 5 години.

Всеки, който се чувства бежанец, е длъжен да се нареди на КПП-то на опашка заедно с българските граждани, да представи документа си за самоличност и доказателство от какво е репресиран, депресиран и т.н.
Въпросният господин е заловен без документи за самоличност и е поискал убежище от Република България.

– Защо решението на кабинета бе посрещнато с истерия от кръга медии „Капитал” и протестърите?
– Тези истерици искат да изкарат, че Борисов е свалил гащи на Турция. Съветвам ги да насочат истерията си към органите, институциите и персоните, които взеха любимото им „общоевропейско“ решение Турция да пази Европа.
Това са ЕК, лично Жан-Клод Юнкер и най-вече Меркел. Именно те признаха косвено, че Турция е правова и демократична държава. Лично Меркел, а не Борисов пред цял свят отиде на килимчето пред Ердоган да сключи унизителния договор Турция да пази богата Европа, обещавайки му безвизов режим, ускорено членство в ЕС и други лудости.
Борисов просто се съобразява с любимото на „Капитал” и протестърите „общоевропейско“ решение.

– Имаше ли България друг полезен ход в тази ситуация?
– България има държавни институции, които имат законоустановени правомощия. Правото на убежище според нашия основен закон се дава от президентската институция и по точно от вицепрезидента, на когото държавния глава е делегирал това конституционно право.

Г-жа Попова е преценила на базата на доклад на многолюдна Междуведомствена комисия и е отказала даване на убежище на въпросния субект. Това е изключително нейно право на преценка.

Който иска да дава убежище на закононарушители или да взима страна във вътрешните проблеми на Турция задето едни военни се бият с други военни, да се кандидатира за президент и да видим дали ще го изберем.

– Опитват ли се някои задкулисни сили да използват казуса „Бююк” за оръжие в президентските избори?
– Не само този казус, а въобще казусът с бежанците и ислямистите, които искат да ликвидират християнска Европа, се опитват да го използват.

Самата БСП вкара в президентската надпревара червен генерал. Оказа се, че той само формално е бил деполитизиран. Иначе нямаше да пристане на тази партия, която съсипа България и 10 поредни пъти загуби от Борисов.
Моята прогноза пред БЛИЦ е, че вицепрезидентът на летеца ще бъде стрелец. Има една добра стрелкиня – Весела Лечева. И аз мисля, че тя ще му е кандидат за вицепризидент, за да е пълен екипажът.

Възможен е и един мек вариант – БСП да заложи на стюардеса. Имаме много красиви стюардеси на 40-годишна конституционна възраст.
Слава Богу изборите ще се решават не на небето, а на земята..

– Какво очаквате на президентските избори?
– Очаквам, че отново ще се възстанови коалицията „Костинброд”, в която БСП, ДПС и ДСБ играеха главна роля.
Те ще се опитат да използват наличието на втори тур за наливане на гласове срещу кандидата на ГЕРБ, разчитайки, че ще предизвикат при евентуална победа предсрочни парламентарни избори, които се надяват да спечелят.
Мога да им кажа, че бъркат желаното с реалното, защото при предсрочните парламентарни избори няма втори тур и преливане на гласове.

– Кой ще победи на изборите?
– Победата на ГЕРБ е в кърпа вързана, защото кметовете на партията управляват население от общо 5 милиона, а останалите партии взети заедно едва 2 милиона.

Нищо не налага Борисов да се явява за президент, защото българският народ два пъти поред го избира мажоритарно да бъде министър-председател и той няма как да абдикира от този вот.

Приятелският ми съвет към ГЕРБ е да не бързат с кандидатурата, що е време до октомври все е пред нас и понеже се говори много за профили на бъдещия президент, моят профил е: да е човек с харизма, да е опитен политик, да е оставил публично нещо зад гърба си като свършена работа, да е показал, че може да работи без скандали с всички политически сили, да не е суетен и да си пише демократична биография от началото на прехода, а да притежава политическа скромност и същевременно твърдост.

– Вероятно визирате определен политик?
– Този профил изключително покрива една българска майка и учителка, успешен политик – Йорданка Фандъкова. Тя е национално богатство, което ГЕРБ трябва да използва.

Интервю на Ивайло КРАЧУНОВ

www.blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук