Гербер пропищя от наглостта на ДСБ в „Терем“, техен човек си назначил шофьор с тлъста заплата

0
1388

„Чашата преля. РБ говорят едно, а правят друго. Поставили са си цел да има честност и почтеност при харченето на парите за най-бедните, говорят, че ще прекратяват партийните назначения, а сега в „Терем” има 5-и директор, който не е професионалист. Скандално е, че има назначаване и на шофьор на заплата с 1250 лева на въпросния директор, а един войник взима на половина от тази сума. Шефът на борда на директорите на „Терем“ е Стоил Яков – шеф на националния предизборен щаб на ДСБ. Той е сключил договор за правна помощ с кантората на Радан Кънев – „Николова, Кънев, Калинов“. Това заяви Валентин Радев от ГЕРБ в ефира на bTV. Шофьорът взимал 1250 лева, а член на борда – 1280 лв., възмути се Валентин Радев, който е бивш зам.министър на отбраната, и направи сравнение, че заплатата на професионалния войник била на 50 на сто от посочените.

Както БЛИЦ съобщи вчера, във военния завод „Терем“ се разиграва схема „Кумувете“. Сценаристът е познат – лидерът на бутиковата ДСБ Радан Кънев, който хем е в опозиция, хем в управлението. Що се отнася до „Терем“ обаче Кънев твърдо е във втората група. Преди дни в сайта Faktor.bg бе публикуван гражданският договор на Васил Танков, който е юридически консултант на граждански договор в „Терем“. Танков обаче не е просто съпартиец на Кънев, а негов кум, което прави назначението още по-скандално.

В ефир Валентин Радев посочи, че такива хули, каквито се сипят от коалиционния партньор,  не са чували, докато са били в опозиция.
Радев обясни, че чашата на търпението е преляла след конференцията на ДСБ, на която Радан Кънев заявил, че е „параван за ползването на облаги от властта” от страна на ГЕРБ и ДПС, а Татяна Дончева обиждала ГЕРБ под бурни аплодисменти. „Искаме да се извини или да спре да говори неща, които са в разрез с неговия морал и да спре да бъде морален еталон”, заяви депутатът.

Валентин Радев подчерта, че е запознат само със ситуацията в отбраната, но е разбрал от колегите си, че и в други ресори „трудоустрояването” на ДСБ върви с подобни темпове: „Май ние сме били паравана без да осъзнаваме…”. Той обаче бе категоричен, че не гони никого, а „тъмносините” трябвало сами да напуснат постовете си, ако са наистина толкова морални.

Депутатът посочи, че министрите Петър Москов и Николай Ненчев са станали „политически сираци” и се ползват с подкрепата на ГЕРБ. Валентин Радев посочи, че когато премиерът Бойко Борисов се върне от Брюксел, съпартийците му ще го помолят за „дисциплиниране на коалицията”./БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук