ГЕРБ и патриотите без спор за Борисов премиер

0
2399

Няма спор по отношение на това кой ще бъде премиер обяви Делян Добрев от ГЕРБ след първата работна среща с Обединените патриоти за съставянето на кабинет

Пред медиите след разговорите в Народното събрание излязоха и Владислав Горанов, Делян Добрев, както и тримата лидери на Обединените патриоти – Волен Сидеров, Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също присъства на срещата, но излезе по-рано. Както News.bg разбра причината за това е необявена предварително среща с Доналд Туск, който е на посещение в България.

Сидеров изтъкна, че преговорите с ГЕРБ са започнали конструктивно с едно доброжелателно намерение да се получи стабилно правителство, което да може да изкара мандата си докрай и да осигури стабилността, от която България има нужда в тази сложна международна обстановка.

„Засега сме оптимисти“, посочи Сидеров. До момента не са разпределяни министерства“, категоричен бе атакист номер 1.

Той обясни, че в момента уточняват програмните опорни точки, по които да се съгласят всеки със своя компромис, защото политиката е изкуство на възможното, каза Сидеров.

До края на седмицата се предвижда още една среща. Делян Добрев също изтъкна, че това е първата официална среща между преговорните екипи. Той подчерта, че правителството ще бъде с ясен мандат от 4 години.

Добрев заяви, че с патриотите имат почти пълно покриване за приоритетите и идеите им за развитие на страната.

В следващите няколко дни експертите на ГЕРБ и на Патриотите ще работят по предизборните програми, така че да съставят една обща управленска програма. Добрев уточни, че въпросът за пенсиите също ще бъде анализиран с експертите и ще бъдат направени калкулации, за да се види какво може да се постигне в тази сфера.

„Разбрали сме се на базата на нашата предизборна програма колегите да дадат техните предложения и да бъде съставена една управленска програма“, уточни герберът.

На въпроса кога ще бъде постигнато окончателно споразумение Делян Добрев бе лаконичен: „Предстои да видим“.

 

 

 

 

news.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук