ГЕРБ няма да влизат в парламента до гласуването на кабинета

0
86

Депутатите от ГЕРБ няма да влизат в парламента до гласуването на кабинета. Това заяви на брифинг Десислава Атанасова от ГЕРБ. 

„Тъй като сега не можем да разберем каква ще е цената от тези, които са вътре в пленарна зала в оставка, вчера стана ясно от ръководството на „Булгаргаз“, цената ще е 32 процента по-нагоре, а газ няма. От тук нататък, за съжаление нашето общество ще трябва да плати цена и на тези 32 процента по-висока цена на газа и на цялата некадърност на тези аматьори. Нашата парламентарна група не намира за нужно повече да стои в пленарната зала на Народното събрание“, заяви Десислава Атанасова. 

„Няма никакъв повод нашата парламентарна група да бъде в зала и да прави кворум на това провалено и агонизиращо Народно събрание“, повтори Атанасова.

„Ние ще бъдем в пленарна зала и 59 депутата ще гласуваме против предложеното правителство, ако има такова внесено предложение и изпълнен мандат, връчен на президента. Не бива да се бъркат двете теми. Говоря за безпредметното присъствие в пленарна зала„, отговори Атанасова на журналистически въпрос кога групата на ГЕРБ-СДС ще влезе в зала.

Реакцията на депутатите от ГЕРБ идва, след като изпълняващият длъжността председател на Народното събрание Мирослав Иванов реши да изслушва при закрити врата премиера в оставка Кирил Петков и министъра на енергетиката в оставка Александър Николов относно доставката и цената на природния газ, съобщи Дарик.

Това бе първа точка в програмата на Народното събрание за четвъртък. Изслушването е по предложение на Делян Добрев от парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

„Това ли е целта на това управление да скрие поредния си провал“, пита Атанасова.

„Не може да бъде секретна цената на природния газ и сигурността на доставките на природен газ за България. Кое е секретно. Цената я плащат хората и бизнеса“, коментира темата и Теменужка Петкова от ГЕРБ. 

„Те искат да засекретят това, че вчера изпълнителният директор на „Булгаргаз“ заяви, че до края на годината няма газ, няма осигурени доставки на газ“, заяви Петкова и добави, че самата фирма „Булгаргаз“ няма секретно деловодство, че да бъдат внесени в деловодството на НС такива документи.

„Не искат да кажат, че газът скача с 32 процента за юли, че август месец ще продължи да нараства с двуцифрени темпове и не се знае дали изобщо ще го има. Всъщност управляващите в момента засекретиха бомбата, която слагат за следващия служебен кабинет“, заяви Добрев.

Десислава Атанасова коментира дали ГЕРБ ще влезе в Народното събрание за да гласува кандидатурата на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ. Тя заяви, че преди да се гласува тази кандидатура трябва да бъде отговорено на въпроса дали Бойко Рашков има проверки в КПКОНПИ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук