ГЕРБ откри кампанията си, целта – да води България към по-добро

0
2600

Снимка: БГНЕС

Митов: Откакто партията е създадена, винаги е побеждавала

ГЕРБ води България към по-добро, каквото и да ни обясняват. Знаете, че ние сме тези, които може да преодолеем разделението в българското общество, което в момента нашите опоненти непрекъснато подхранват. Знаете, че отмъстителността, реваншизмът и омразата се плащат скъпо от едно общество. Всички го знаем и затова всички сме събрали тук, за да не позволим на България да попадне в лапите на тези страсти. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов по време на откриването на предизборната кампания на коалиция ГЕРБ-СДС в София, предаде  БГНЕС.

В началото Митов се обърна към дошлите с победители и обясни, че, откакто партията е създадена, тя винаги е побеждавала.

„Откакто е основана ГЕРБ е била на всички парламентарни избори и пак ще бие. Нашата сила е в демокрацията. Не желаем да променяме народа си, а да му служим“, заяви Митов.

Той отговори и на въпроса защо е станал част от ГЕРБ.

„Защото съм европеец. И защото знам, че ГЕРБ е единственият гарант България да се развива като силна европейска държава. Второ – защото съм евроатлантик и знам, че тясното ни сътрудничество със САЩ е гарант за развитието на българската демокрация и за нашата сигурност. И трето – защото не желая да коленича пред червения прокремълски президент Румен Радев и не желая да харесвам Бойко Рашков. Българската десница е тук с ГЕРБ – СДС“, коментира зам.-председателят.

Митов призова всяко „У“, което симпатизантите извикаха срещу Радев и Рашков, да го превърнат в поне 100 гласа на изборите.

Той подчерта, че е убеден в победата на ГЕРБ-СДС, защото те служат на българския народ и няма да се опитват да го променят по собствените си идеологически калъпи и да го вкарват в идеологическа кошара, където хората да стоят мирни, тихи, кротки и благодарни, което се опитват да направят опонентите им.

„Нашата сила е и в свършената работа. В това което сме направили до момента. Непрекъснато чуваме нашите опоненти да се упражняват в реторика и в майсторство по манипулации, водят всякакви клеветнически кампании, занимават се с обяснения за светлото бъдеще. Когато обаче дойде време за работа всички се изпокриват. Същите тези майстори вдигат ръце и се отказват да вършат каквото и да било, защото да се работи е трудно, защото когато работиш може и да сбъркаш“, каза още той и увери, че те не се страхуват от работа и ще продължат да работят за благото на българските граждани през инвестиции в инфраструктурата и регионалното развитие, образованието, здравеопазването, социалните мерки.

„Ще продължаваме да развиваме както спортните, така и културните съоръжения, така и религиозните храмове“, посочи той и добави, че тези които не могат да свършат работа непрекъснато се оправдават и твърдят, че средата, хората и демокрацията им пречат.

Митов коментира, че желанието на опонентите им да убеждават обществото, че ГЕРБ-СДС ги няма, че ще трябва да ги изчегъртат и че са никой.

„Наричат близо милион избиратели никой, а на това безобразие как се отговаря? Отговаря се със слагане на ред в хаос и се отговаря с поредната победа“, заяви Митов и добави, че партията им представлява работещите и нормални хора, които и на тези избори ще гласуват за тях.

Драгомир Младенов от младежката организация на ГЕРБ, каза, че неоспоримият принос на партията е възстановяване и реновиране на храмове, което преди 5 години го е убедило да стане част от нея.

„Нашата партия е най-голямата защото успява да ни пази от леви или десни крайности. Ние наистина успяваме да бъдем умерени и в центъра, точно затова сме в коалиция със СДС“, коментира той и сподели, че в момента обществото е много разделено.

Той добави, че, ако бъде избран за народен представител, ще гради мостове, ще работи за повече диалог и за никаква омраза, защото според него само това е пътят.

След него на сцената се качиха младите надежди на партията, част от които са получили образование в чужбина. Те казаха защо са в ГЕРБ и какви са целите им. Общото между всички е, че вярват в идеалите на ГЕРБ-СДС и, че могат да спомогнат за по-доброто бъдеще на страната ни и да я изведат на мястото, което България заслужава в световен мащаб.

Камелия Цветанова

dnes.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук