ГЕРБ отсече: Нинова спекулира – няма тайни преговори за мигрантите (ВИДЕО)

"Ние създаваме само правила - и това трябва да го знаете", настоя Радев

0
17541

Корнелия Нинова спекулира – няма тайни преговори за мигрантите. Това коментира вътрешният министър Валентин Радев по време на извънреден брифинг в централата на партия ГЕРБ.

Поводът за недоволството му е изказването по-рано днес на лидера на БСП Корнелия Нинова, която заяви, че за министър-председателя Бойко Борисов мигрантите са средство за подобряване на демографията ни.

Това е спекулация от страна на Нинова и затова отговарям„, възмути се Радев.

Той изрази възмущението си от думите на Нинова за водени тайни разговори по въпроса с мигрантите.

Припомняме, че днес в Брюксел се провежда спешна минисреща на върха на ЕС по въпроса с мигрантите. В петък Борисов отиде в парламента, за да разясни за какво ще настоява страната ни.

„Какви тайни разговори им се привиждат“, учуди се Радев и визира нееднократно заявяваната позиция на България за връщане на икономическите мигранти в страните по произход и даване на убежище единствено на бягащите от война.

МВР шефът информира лидера на БСП, че вече са усвоени 75% от средствата, които бяха отпуснати в размер на 160 млн. евро за оградата с Турция.

По думите му, ГЕРБ създавали правила, а БСП ги рушали и заподозря като мотив за изказванията им някаква форма на завист.

Вътрешният министър засегна и темата за битовата престъпност, след като тя бе коментирана от лидера на БСП. В изказването ѝ МВР трябва да назначи 6 000 полицаи във всички малки населени места.

„Няма такова нещо. За никакви 6 000 полицаи не сме говорили“, заяви Радев.

Като аргумент той припомни заложено в управленската програма, като цитира дословно – полицейско присъствие във всяко населено място. Териториално преразпределение на кадровия ресурс с цел увеличаване на униформения полицейски състав в малки и средно големи населени места чрез назначаване на поне 1000 униформени служители на полицията и жандармерията.

„Ние сме назначили 1 700. От тях са напуснали около 600, т. е. пак сме над 1000 и в момента с полицейски правомощия. Там са създадени 630 по места – мобилни групи. Това е другото, което сме направили. 3000 проверките, които са направени. Получили сме 430 сигнала за престъпления. Тази система работи“, увери Радев.

Той коментира и твърдението, че МВР и изобщо ГЕРБ се оттегля от сигурността. „Как може да го каже човек, който е присъствал в политиката. ГЕРБ като идва слага правила. Ние сме тези, които създадохме четирите закона за всички служби“, коментира вътрешният министър.

„Ние създаваме само правила – и това трябва да го знаете“, настоя Радев.

Относно вота на недоверие по темата сигурност и предстоящият дебат във вторник, Радев заяви, че единственият резултат, който очаква, е, че по време на вота ще имат възможност да кажат истината.

„Това е най-голямата полза за мен лично – да се чуе истината“, категоричен бе Радев.

Пресконференция на ГЕРБ – 24.06.2018

Публикувахте от Политическа Партия ГЕРБ в Неделя, 24 юни 2018 г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук