ГЕРБ-СДС към Радев: Разбираме своята отговорност и затова сме тук

0
379

Представителите на ГЕРБ-СДС пристигнаха на „Дондуков“ 2 за консултации при президента Румен Радев във връзка с конституционната процедура по съставяне на правителство.

На „Дондуков“ 2 са председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, Томислав Дончев, Деница Сачева, Даниел Митов, Делян Добрев и Костадин Ангелов.

Със срещата днес с най-голямата парламентарна група в 48-ото Народно събрание ГЕРБ-СДС държавният глава започва консултациите с парламентарните сили преди връчването на първия мандат за съставяне на правителство.

„Поздравявам ви за победата на изборите. Вярвам, че осъзнавате, че това е голяма отговорност заради тежката политическа и социално-икономическа криза. Към първия мандатоносител се гледа с голяма надежда за съставяне на правителство, което да може да носи отговорността. Съставянето на правителство е важно не само, за да има страната ни редовно управление, но и да се гарантира живота на 48-ото НС, което има да свърши огромен по обем работа““, каза държавният глава във встъпителното си изказване.

„След няколко избора ГЕРБ-СДС е първа политическа сила. Това го отдаваме на разбирането на българските граждани, че трябва да приключат експериментите в държавата ни. Разбирайки своята отговорност, сме тук за да проведем консултацията”, посочи Десислава Атанасова от партията.

Радев попита конкретно как от ГЕРБ-СДС виждат реализирането на предложението си за отпускане на военна помощ на Украйна от отпадналото от необходимост оборудване на Българската армия, което след това да бъде заменено с нови образци западно въоръжение, които страната ни да получи като компенсация от западните си партньори.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук