четвъртък, април 25, 2024
Google search engine
дом Ексклузивно Германия взе за първи път в историята Купата на конфедерациите!

Германия взе за първи път в историята Купата на конфедерациите!

0
1344
during the FIFA Confederations Cup Russia 2017 Final between Chile and Germany at Saint Petersburg Stadium on July 2, 2017 in Saint Petersburg, Russia.

Националният отбор на Германия триумфира за първи път в своята история с трофея от турнира за Купата на конфедерациите! 

Съставът на Йоаким Льов победи Чили с минималното 1:0, а голът бе дело на Ларс Щиндл.

Когато Гари Линекер е казал, че „Футболът е проста игра – 22-ма мъже тичат след една топка в продължение на 90 минути и накрая печелят германците“ е бил ужасно прав. През последните години Германия доказа, че е световният доминант – шампион на Мондиал, юношите до 21 спечелиха Европейското първенство, а тепърва предстои и Евро 2017 до 19 години, където германците са в една група с България.

Снимка 301953

Източник: GettyImages

Както и в първия сблъсък между двата отбора в групата фаза на надпреварата, Чили бе отборът, който поддържаше високото темпо. Поглеждайки статистиката, чилийският състав е изцяло доминиращ през първата половината в Русия. През първите 15 минути съставът на Пици контролираше случващото се на терена и определено бе по-добрият тим. За съжаление обаче на всички, които подкрепяха Чили, до гол не се стигна.

Снимка 301977

Източник: GettyImages

Още в 21-ата минута Ларс Щиндл наказа чилийската защита, която допусна фрапантна грешка и остави германският национал сам на празна врата. Той не се поколеба и просто чукна топката, за да изведе своя отбор напред с 1:0.

Снимка 301955

Източник: GettyImages

Чили не се предаде до края на първото полувреме и организираше атака след атака, но и това не бе достатъчно, за да успее да достигне до нещо интригуващо пред вратата на Тер Щеген, който блесна с няколко добри спасявания.

Снимка 301954

Източник: GettyImages

Въпреки това, Клаудио Браво бе стражът, който получи приза за най-добър вратар в турнира, тъй като той е „виновникът“ Чили да достигне до този финал.

В Санкт Петербург станаха свидетели и на доста грозни сцени на терена. Двата отбора доста се поизнервиха в последните минути и се стигна до няколко сблъсъка, заради които реферът на срещата бе принуден да раздаде доста жълти картони. За радост и на двата тима, главният съдия бе благосклонен и не изгони нито един футболист, какватото беше ситуацията в срещата за бронза между Португалия и Мексико.

За най-добър играч бе определен играчът на „Байерн“(Мюнхен) – Юлиан Дракслер, който изигра ключова роля и в днешния сблъсък.

Снимка 301964

Източник: GettyImages

Германия е шестата държава, която триумфира в този турнир, а това е първата купа, която германците печелят в историята си.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук