Гешев: По проверките на къщите за гости се работи активно, излизат интересни неща

0
1632

По проверките на къщите за гости се работи активно, излизат интересни неща за злоупотреби с евросредства и други документи. Това каза на брифинг заместник главният прокурор Иван Гешев.

Решенията на КПКОНПИ са в сегмента, който касае тяхната компетентност – а именно конфликт на интереси. А при нас има проверки, които са възложени също на тази комисия и при които извършваме събиране на данни за престъпления от компетентността на прокуратурата, заяви Гешев.

Той отбеляза, че са били възложени данъчни проверки и на НАП, които към този момент не са приключили. Поддържаме постоянен контакт с колегите от НАП. Процедурите по данъчния кодекс са доста по-тежки и тромави, което забавя тези проверки, каза той.

По думите на Иван Гешев по къщите за гости се работи активно. Излизат интересни неща, за които ще бъдете уведомени. Те са в сегмента извършени престъпления – т.е. злоупотреба с евросредства и други документи. Прокурори от ВКП са възложили проверка на ГД „Национална полиция“ в тази насока за множество случаи, каза още Иван Гешев./blitz.bg/

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук