Гл. комисар Младен Маринов оповести предприетите мерки във връзка с планирани през седмицата мероприятия в столицата

Няма да бъдат допуснати нерегламентирани шествия преди предстоящата футболна среща; ще бъдат въведени временни ограничения за движението и паркирането на МПС във връзка със срещата на върха ЕС - Западни Балкани

0
5847

Тази седмица е наситена с мероприятия и ще има сериозни затруднения в придвижването на гражданите в столицата, припомни главният секретар на МВР.

Очакваме сериозно присъствие на Националния стадион „В. Левски“ за утрешното дерби между отборите на „Левски“ и ЦСКА.

Главен комисар Маринов категорично подчерта, че няма да бъдат допуснати нерегламентирани шествия в района на столицата. Там, където се формират такива и не се изпълняват полицейските разпореждания, ще бъдат прилагани всички възможни полицейски правомощия, включително и използване на сила, когато е необходимо, за да не се допусне нарушение. На самия стадион важи всичко, което е казвано и за предишни мероприятия, допълни главният секретар на МВР.

На 16 и 17 май в столицата ще се проведе Среща на върха ЕС – Западни Балкани. В тази връзка ще бъдат въведени временни ограничения за движението и паркирането на моторни превозни средства, обясни гл. комисар Маринов.

Той поясни, че в утрешния ден  Столична община и СДВР ще дадат брифинг, на който ще бъдат оповестени планираните промени в движението. Главният секретар на МВР призова гражданите да проявят разбиране за причинените неудобства.

СДВР предприема мерки за охрана на реда във връзка с мача ”Левски” – ЦСКА

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук