Голяма рокада в БСП

0
2612

Вигенин сменя Свиленски като шеф на предизборния щаб на левицата

Кристиан Вигенин смени Георги Свиленски като председател на Националния предизборен щаб на БСП. Това издадоха източници от партията, цитирани от Флагман.бг.

Корнелия Нинова и Кристиан Вигенин, Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Днес Националният съвет (т. нар. пленум) на соцформацията се събра на заседание. Според анонса на събитието тече обсъждане на актуалната политическа обстановка, както и на план за действие на база анализа на резултатите на предходния вот.

Избран е нов състав на Националния предизборен щаб на БСП.

През последните години той бе оглавяван от Георги Свиленски. На парламентарните избори на 4 април обаче партията претърпя съкрушителен резултат, което предвещава кадрови промени.

Георги Свиленски, Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Кристиан Вигенин водеше листата в Ямбол. Това бе единствената област, в която БСП победи на вота за 45-ото Народно събрание. Вероятно това е и причината той да бъде предложен да смени Свиленски като председател на Щаба.

Предложението на Изпълнителното бюро (ИБ) в оставка трябваше да се одобри от Националния съвет, което е вече факт. Щабът ще се състои от осем човека.

Припомняме, че цялото ИБ подаде оставка след слабия резултат на вота на 4 април. Лидер обаче остава Корнелия Нинова. Тя обясни, че обстановката не предполага нова тежка процедура по избор на председател на БСП. Идната седмица пленумът трябва да одобри нов състав на Изпълнителното бюро, който Нинова следва да предложи.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук