ГОРДОСТТА НА БЪЛГАРИЯ! Доброволци дариха козунаци за Великден (СНИМКИ)

Сдружението зарадва нуждаещи се с хранителни продукти по празниците

0
14103

Доброволци от сдружението „Приятели, помагайте” зарадваха десетки хора по Великденските празници. Дарителите осигуриха най-необходимото за светлия празник на нуждаещи се – брашно, олио, козунаци, плодове и зеленчуци. Това съобщи в. „Труд“.

„Зарадвахме доста хора из България с козунаци и хранителни продукти за Великден. Над 10 семейства в София, Велико Търново, Елена и други градове”, разказа създателят на „Приятели, помагайте” Лео Кадели.

Сред потърсилите помощ през последните седмици са и възрастни хора – инвалиди, неспособни да се движат. За тях доброволците са осигурили и памперси.

Един от нуждаещите се е чичо Емил от столичния квартал „Гео Милев”, който страда от двустранна херния. Той разбрал за „Приятели, помагайте” от медиите.

„Не съм си позволявал до сега да се обърна към никого. Реших, че мога да делегирам доверие към вас и затова ви потърсих”, споделя той пред Лео и доброволците.

За празниците сдружението му осигурява както памперси, така и хранителни продукти – чувал брашно, дарен от Добрич, кисело мляко, козунаци.

„Направихте всичко толкова красиво, без аз да се почувствам унизен, много ви благодаря и искам да ви кажа, че пропорцията е права – доброто ражда добро. Вие заразявате с вируса на доброто и сега аз се чувствам заразен с него, благодарение на вас”, споделя чичо Емил.

Друг човек, потърсил сдружението в предпразничните дни, е баба Мария от столичния квартал „Люлин 4”. Разбрала за доброволците от своя позната. Решила да ги потърси с молба за дрехи и храна. За Великден от сдружението тя получи козунаци, брашно и други хранителни продукти.

Жена от столичния „Люлин 5” също се обръща за помощ към „Приятели, помагайте”. Семейството й е в тежко финансово състояние. Тя и съпругът й са диабетици. Имат дете, страдащо от Синдрома на Даун. То е на легло – не може да ходи, нито да говори и да се храни. Лео и доброволците от сдружението дариха на семейството както необходимите памперси и дрехи, така и брашно, олио, плодове, зеленчуци.

Доброволците от „Приятели, помагайте” помогнаха на десетки хора от цяла България да посрещнат Възкресението с уют и топлина в домовете и сърцата си. За празника те осигуриха на нуждаещите се хляб, олио, банани, шоколади, мляко. За да може да има, по думите на един от дарителите – Влади, „един вълшебен Великден за всички, които са в нужда.

Доброволците от „Приятели, помагайте“ зарадваха десетки хора от цяла България около Великденските празници. Едни от тях са 15-годишният Кристиян и баба му Ана от Горна Оряховица, които получиха така желаните и нужни им инвалидна количка и инвалиден стол.

14-годишният Кристиян от бебе страда от детска церебрална парализа. Само ден след публикуването на статия за тежката съдба на семейството сдружението им дари чисто нова кожена количка. Доброволците зарадваха семейството и с храна и козунаци за Великденските празници.

© Вестник „Труд“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук