ГОРЕЩО! Аржентинки по цици защитиха правото си да се пекат топлес на плажа (СНИМКИ 18+)

0
1542
BAS20. BUENOS AIRES (ARGENTINA), 07/02/2017.- Mujeres participan de un "tetazo", una protesta contra la prohibición de hacer "topless", hoy, martes 7 de febrero de 2017, en el Obelisco de Buenos Aires (Argentina). La manifestación fue generada por un amplio operativo policial contra tres mujeres que hicieron "topless" en una playa argentina hace diez diaz. EFE/David Fernández

Десетки жени с разголени гърди, подкрепени от стотици напълно облечени поддръжници, сред които и мъже, организираха протести в Аржентина в защита на правото си да се пекат без горнища на плажа, както и срещу мачо нагласите в страната, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

 

Повод за протестите в столицата Буенос Айрес и в други градове в Аржентина стана инцидент през януари, при който полицаи изгониха група топлес дами от столичен плаж, заплашвайки ги с арест.

За да накарат жените да напуснат плажа, служителите на реда се позоваха на национален криминален кодекс, забраняващ „непристойно излагане“ на публични места.

И докато остава неясно дали според законите на Аржентина е допустимо представителки на нежния пол да се пекат топлес на обществени плажове, поне един съдия постанови след инцидента, че липсата на горни дрехи не е престъпление.

Настоявайки, че жените трябва да имат същото право като мъжете да събират слънчев загар без горнище, участничките в протеста издигнаха лозунги и срещу мачо нагласите, които ги поставят в неравностойно положения.

За целта част от участничките в протестите използваха телата си, върху които се четяха надписи като „Цензурирай това“ и „Няма да искаме позволение от Вас“. Дамите настояваха, че никой няма право да им нарежда какво да правят с телата си, както и че имат правото свободно да разполагат със собственото си тяло.

pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук