ГОРЕЩО ОТ КОАЛИЦИЯТА! Каракачанов разби опозицията за пенсиите и разкри кога започват преговорите за министерства

0
1229

Наслушах се и се начетох на какви ли не екзотики за министерствата, които ще вземат Обединените патриоти. Не сме говорили за министерски постове. Това, което приехме, не е управленска програма, а приоритети на правителството. Тепърва ще правим детайлна програма, по която да работим. Това заяви пред Нова телевизия председателят на ВМРО Красимир Каракачанов.

„Няма конкретен разговор за това колко министерства ще има Обединени патриоти или колко вицепремиери. Тези разговори ще започнат буквално от днес. Веднъж съм отказвал да поема Министерството на отбраната, защото имам позиция, която ще отстоявам и занапред – да не участвам в правителство, в което участва ДПС“, добави той.

Ако за нас бяха гласували 1 милион души, а не 320 хиляди, ние щяхме да наложим темпото. Истината е, че и двете партии направиха компромис за пенсиите. Ако някой си е стоял в гетото, пил си е бирата, слушал е чалга и е предпочитал да открадне нещо, вместо да работи, неговата пенсия няма да се вдигне. Ще се вдигнат тези пенсии на хората, които са работили“, коментира политикът.

„Трябва да се направи ревизия на инвалидните пенсии. Първата година допълнителните пари за пенсиите ще дойдат от бюджета, който ще се ревизира“, обясни лидерът на ВМРО.

„Трябва да се водят разговори с Русия. Трябва да опитаме. Смятам, че е възможно да се предоговори цената на газа“, добави патриотът.

По думите му до края на април ще е готово правителството.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук