Гответе постни ястия умно, за да станат супервкусни!

0
1462

Постните ястия са не по-малко вкусни от местните ястия или богатите на млечни продукти блюда. Ето някои тънкости, при приготвянето на постните ястия, за да бъде готвенето им по-лесно и по приятно, а вкусът – неповторим, пише gotvach.bg.Картофената салата ще запази свежестта си за по-дълго, ако накрая я поръсите с 3 с.л. гореща вода, така ще имате свежа и приятна за преглъщане салата.
Лещата ще се развари по-хубаво и по-бързо, ако я залеете със студена вода и я оставите да заври с нея, вместо да я добавяте към врящата вода. Уврялата, но не разпукана леща причинява запек.

Кората на домашната постна содена питка става твърда, когато е готова, поръсете я с вода и я завийте в хавлиена кърпа, тя задържа влагата и кората омеква от нея.

Когато варите боб от два плика, накиснете го за една нощ в подсолена студена вода, след това го измийте и изхвърлете водата, така бобът ще уври равномерно.
Когато готвите постна манджа, добавяйте доматите след картофите, киселината на домата пресича картофа и не му позволява да уври.

За нарязването на пресни плодове и зеленчуци използвайте керамични или друг вид ножове, металът убива витамините на зеленчуците, докато режете с метален нож.

Измиването и беленето на гъбите ще стане по-лесно, ако ги накиснете в хладка вода и към нея добавите 2 с.л. брашно, оставете ги така за известно време и обработката им ще ви се стори детска игра./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук