Гоцеделчевската ПМГ „Яне Сандански“ на гости в Нова телевизия

0
196

Десетокласници от профил „Системен програмист“ на Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“ и класният им ръководител Александър Мандажиев гостуваха в Нова ТВ, където се запознаха на място с една от най-добрите медии не само в България и на Балканите

Гостите бяха посрещнати лично от едно от популярните лица в ефира на телевизията Христо Калоферов. Журналистът влезе в ролята на гид на учениците, които можаха да се запознаят с целия процес на „сготвянето“ на новините – от случването на определено събитие, работата на място до поднасянето му на зрителите. Те видяха „на терен“ как действа сърцето на всяко подобно средство за масова информация – нюзруума. Също така преминаха през всички редакции на медията, включително студията на Диема спорт и Нова Нюз. Възпитаниците на Гимназията влязоха в най-модерното и ново студио в България, което отвори врати преди около 3 месеца. Десетокласниците усетиха астмосферата на сутрешния съботно-неделен блок на Нова „Събуди се“, където Ана-Мария Конова посреща своите гости. За малко се почувстваха като водещите на новините и усетиха погледа на камерите досущ като домакина им Христо Калоферов и обичайната му екранна половинка Даниела Тренчева. Малко остана някои от тях да коментират поредния мач от Бундеслигата с един от безспорните спортни авторитети и познавачи Георги Драгоев, който малко по-късно влезе в ефир.

Учениците от ПМГ „Яне Сандански“ разбраха как функционира и технически телевизията, а така също за това как могат в бъдеще да станат част от екипа на медията. Момчетата и момичетата проявиха голям интерес към използваните програмни продукти, с чиято помощ се осигурява цялостното функциониране и излъчване на предаванията като „свериха часовника си“ относно своите познания в областта на технологиите.

Домакините пък бяха подготвили персонална изненада за своите гости за спомен от гостуването им в Нова телевизия, връчени от Христо Калоферов в края на визитата на десетокласниците от ПМГ „Яне Сандански“, гр. Гоце Делчев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук