Гоцеделчевско училище сред първите в България

0
464

Гоцеделчевската Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“ стана едно от десетте училища в България, избрани да станат част от проекта на МОН за прилагане модела на обучение „1:1“

Неврокопското училище е и първото в област Благоевград, което прилага този учебен подход. Той стартира с една паралелка – 8 б клас, в която учениците и учителите вече започнаха от началото на настоящата седмица пълноценна работа. В нея те използват своите чисто нови Chromebook устройства, получени малко преди това. С тях те замениха хартиените тетрадки и учебници, използвани до момента.  По този начин всички ще работят както в класната стая, така и онлайн.

И учителите, и осмокласниците се впуснаха с ентузсиазъм в начинанието и са нетърпеливи да използват, колкото се може повече от възможностите които новият начин на обучение им дава. Те с готовност вече се впуснаха в използването на ресурсите на G Suite for Education: Google Classroom, Google Docs, Google Forms, Google Slides, Google таблица, Google Jamboard, Google Meet, Google Expedition и други. Чрез тях преподавателите подготвят разнообразни електронни ресурси, споделени „в облака“, а младите хора се превръщат в изследователи, търсещи отговорите на поставените задачи в необятния свят от информация.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук