Градусите леко падат, на места ще вали главно над Южна България

0
58

Днес ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста, главно над Южна България и купесто-дъждовна облачност и на места там ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, сочи справка в сайта на НИМХ.

По-интензивни ще са явленията в югозападните райони на страната. Има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Температурите слабо ще се понижат и максималните ще са предимно между 33° и 38°.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и още ще се повиши.

Над Черноморието

ще е предимно слънчево. Ще има и временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 29°-32°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините

преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста, над планините в Южна България и купесто-дъждовна облачност и там ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. В Рило-Родопската област ще има локални значителни валежи. Ще духа предимно умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 27°, на 2000 метра – около 19°.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук